Keresés

Szűrő
  • KENESE PORT a Balaton kapuja
    Balaton Keleti Kör Vízi teljesítménytúra
    és  Pünkösdi Családi PiknikTúra
     a Balaton keleti medencéje körül

     

                         

     


     2014. június 7-9. – szombat-hétfő


    NONSTOP Balatlon Tour Egyéni és Váltó teljesítmény próba
     Keleti medence kerülés elektromos hajó, tengeri kajak, túravitorlás, és kerékpár eszközökkel és sportágakban
    A pünkösdi hétvégére meghirdetett szabadidős rendezvény célja a bringázásra és a vízitúrázásra történő figyelemfelhívás, a vizi-kerékpáros turizmus kapcsolatának megteremtése, egyben, és ily módon történő kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton és környéke, mint kiemelt idegenforgalmi és aktív turizmus tájegység megismerésének népszerűsítése.


    Szeretettel várunk mindenkit a túráinkra!

     

    A TÚRÁK CÉLJA:


    Amatőr tengeri kajakosok- vitorlázók és kerékpárosok, valamint az elektromos hajók számára kívánunk lehetőséget adni arra, hogy erejüket, felkészültségüket kipróbálják, meg mutassák melyik sporteszközzel lehet (leggyorsabban) megkerülni a Balaton keleti medencéjét..

    Feladat: a keleti medence körülevezése a part mentén, illetve a bringásoknak a bringaúton megkerülni a kompozással a medencét..
    Távolság: kb.55 km a vízen / bringával 78 km; a beérkezési szintidő: 17.00 óra


    ÚTVONAL:


    A vízi és a kerékpáros túra résztvevői a kenesei Port Hotel udvarából 9.00-10.00 óra között, egyéni, illetve kiscsoportos indulással útrakelő csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt Kenesére érkeznek a megadott útvonalakon.
    I. útvonal: kerékpártúra a Balaton keleti medencéje körül a Balatoni Bringakörúton:
    Rajt és cél egyaránt a Kenesén
    Útvonal: Balatonkenese - Balatonfűzfő – Balatonalmádi - Alsóörs – Csopak– Balatonfüred –Tihany - Szántód – Zamárdi - Balatonszéplak – Siófok (Szabadifürdő) Balatonvilágos - Balatonkenese.


    II. VIZI ÚTVONAL:


    Balatonalmádinál, Balatonfüreden, Tihanyban, Zamárdiban, Siófok-Szabadifürdőnél a résztvevők ellenőrző, illetve váltó ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol a rajtszámukat felírják, illetve pecsételik és frissítővel várják őket a rendezők. A távot váltózva teljesítők ugyanezeken a helyeken válthatják le csapattársaikat.

     

    RAJT Program:


    - érkezés, jelentkezés, hajók, kerékpárok ellenőrzés
    – felszerelés ellenőrzés, technikai értekezlet


    Rajtidők:

     

    9 -10.00 Tengeri kajakosok (szóló és páros)
    10 -11.00 Elektromos hajók és (szóló és páros) vitorlások
    10-11.00 Bringások(szóló és tandem).....túra, beérkezés mindhárom napon 17.00-ig

     

    TENGERI KAJAKOSOK PROGRAMJA:


    8.00-9.50 folyamatos regisztráció, nevezés, rajtszámok átvétele a túrairodán, a Kenese Port udvarán, illetve
    9.00-10.00 között rajt 20 percenként – a Kenese Port Hotel parkolójából, illetve strandjáról.
    Beérkezés legkésőbb június 9-én 17.00 óráig Kenesére a rajthelyre, ahol 17.00 órától sorsolást szervezünk, ahol a jelenlévő beérkezett túrázók ajándékokat nyerhetnek.

     

    A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:


    A rendezvényen a bringásoknak a bukósisak viselése KÖTELEZŐ!
    A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt. Az indulók csak egészségesen és fizikailag felkészülten állhatnak rajthoz úgy, hogy a túrakiírás rendelkezéseit ismerik és betartják.
    A túrán 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt.
    - min. betöltött 18. életév és igazolt úszni tudás
    - saját jármú, felszerelés (szabályos, merülésbiztos hajó, lapát, spritzdeck, mentőmellény, vízálló telefontok, légzsák, illetve bukósisak, lámpa.. stb.)


    Alapszabályok:


    - A kajakos túrázók a part mentén, attól max. 500-1000 m-re haladnak, ez a távolság a viharjelzéstől függően változhat.
    - A tengeri kajakosoknak a kijelölt kötelező pihenőhelyekig a részidők teljesítése kötelező, az időn túli beérkezők kiesnek a további versenyből.
    A pihenőhelyekről az indulás meghatározott időben egyénileg történik .
    A kiesett túrázók egyénileg jutnak vissza..
    -A versenyből kiszálló, vag szintidőn túl teljesítő egység - az előre megadott telefonszámon - a verseny rendezőségét tartózkodási helyéről tájékoztatni köteles.
    - Az ellenőrző pontokon minden versenyzőnek jelentkeznie kell, amennyiben ezt elmulasztja, úgy automatikusan kizáródik a teljesítménytúrából.
    - A teljesítmény próbán csak tengeri kajakok, túravitorlás- és kishajók, illetve kerékpárok és elektromos hajók indulhatnak


    Előzetes online regisztráció és infókérés: a sport@marathon.hu címen.


    Előzetesen regisztráltak helyszíni nevezése: június 7-én a strandon- 06:30-ig.


    A VÍZI TELJESÍTMÉNYTÚRA szakágai:


    Tengeri kajak, oldaltámaszos kenu, sport-, és túravitorlás, katamarán, surf, kite, elektromos hajók, amelyek a Hajózási Szabályzatnak megfelelve képesek a part-menti 1000 m-es sávban képesek a táv teljesítésére, a kijelölt pontok érintésével a túrautasítás szerint. Kedvezőtlen időjárás esetén a szervezők fenntartják a túra lemondásának lehetőségét.

     

    SORSOLÁS és NYEREMÉNYEK:


    A sorsoláson az vehet részt, aki rajtszámával személyesen megjelenik 17.00 órakor a Kenese Port Hotel strandján..
    Fődíjak: kerékpár?, gumitömlők, ingyenes részvétel a 20.Öbölátúszáson, Köd Kupán, 2 éjszakás hétvégi üdülések balatonkenesei, siófoki, kerékpáros szálláshelyeken párok részére (étkezés nélkül),...

     

    REGISZTRÁCIÓ:


    Családi Piknik túra regisztrációs díj: 2000 Ft/fő


    Vizi teljesítmény túra regisztrációs díj: 5000 Ft/fő

     

    A 14 éven aluliak és 70 éven felüli nyugdíjasok kerékpáros regisztrációs díja 1000 Ft/fő


    További információk a részletes túra kiírásokban és szállásfoglalás :


    70/383-6770
    info@balatonbringa.hu, www.balatonbringa.hu

    Helyszín:

    Indulás és érkezés: 

     

    Balatonkenese KENESE PORT udvara (Balatonkenese, Parti sétány 87.),

    illetve strand előtti vízterület/kikötőbejárat

     

     

    *

    RENDEZŐ:


    A Balaton Bike Tour Kft. és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet, és az OTT.
    Társrendező:a Balatoni Víziturisztikai Szövetség.


    PARTON-VÍZEN, TE MÁR MEGKERÜLTED?
     

  • alt

     

    Ha március, akkor PORT.hu Bringaexpo, ezúttal 2012. március 1-4. között, a már megszokottá vált HungExpo B-pavilonjának 6500 négyzetméteres területén. A jubileumi, ötödik expora, a kínálat az előző évekhez képest tovább színesedik, új kiállítók, ezáltal új márkák is csatlakoznak 2012-ben a Bringaexpo „karavánhoz”, így bátran mondhatjuk, az itthon elérhető teljes paletta megtekinthető lesz a rendezvényen.

    A látogatók a kerékpáros kiállítás mellett, a Hungexpo azonos időben lévő rendezvényeit (Utazás kiállítás, Boat-show, stb.) is megtekinthetik, ráadásul már lehet elővételes jegyet venni, kedvezményes áron.

    A nyitónap, különleges lehetőséget kínál az iskoláknak, az előzetesen regisztráló osztályok ezen a napon ingyenesen tekinthetik meg a kiállítást. Számukra bővebb információ a www.bringa.hu/iskolak oldalon olvasható.

    Az idei évben ismét nagy hangsúlyt kapnak az elektromos kerékpárok, ezek kipróbálására egy nagyméretű teszt pályát is biztosítanak a szervezők a látogatók számára. Továbbra is ingyenes lesz a jegy mellé az informatív Bringaexpo különszám, illetve a kerékpárral érkezők őrzött körülmények között parkoltathatják kerékpárjaikat az erre kijelölt 200 férőhelyes tárolóban.

    További információ a nyitva tartásról, a kiállítókról és elővételes jegyvásárlás is a www.bringa.hu/expo oldalon található.

  • altOrbán Viktor 2014-ben kerékpárral tekerne Budapestről a Balatonra. A kormány a kiemelt állami fejlesztések közé sorolta a Balatoni Bringakörút fejlesztését, s a Balaton-Budapest „röpke” száz kilométeres szakasz megépítését.

     

    A miniszterelnök a kerékpáros turizmus fejlesztéséért felelős kormánybiztost is kinevezett Garancsi István személyében, aki futballberkekben a bajnoki címvédő Videoton tulajdonosaként ismert.
    A napokban Szántódon adtak át alig több mint fél kilométernyi bringaút-szakaszt, de egyrészt kis lépésekkel (is) lehet előre haladni, másrészt Balatonföldváron máris következik az újabb avatóünnepség, harmadrészt meg Németh Zsolt, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője azzal biztatta a szántódiakat: jó esély van rá, hogy jövőre újabb szakaszokat építhetnek, pótolva a bringaúthiányt a rév felé, illetve Szántódpuszta irányában.    

  • A Balatoni Integrációs Kft. – a kerékpáros turizmus fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott ösztönzésére, a BFT elnökének felkérésére - elkészítette a Balaton Régió Kerékpáros-Turisztikai Projekt tervezetét, egyeztetési változatát.

    A munka célja, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács által elkészíttetett „A Balaton Régió Kerékpáros-turisztikai stratégiája és a Bringakörút projekt előkészítő dokumentuma” aktualizálásra kerüljön a 2008. évi elkészítése óta eltelt fejlesztések, a turizmus szervezeti rendszer változásai, a régióban kidolgozott fejlesztési elképzelések (kerékpáros klaszter projekt), és az átalakult finanszírozási lehetőségek együttes figyelembevételével.

    A projekt előkészítő dokumentuma szerint a célok eléréséhez szükség van magának a Balatoni Kerékpáros rendszernek, mint turisztikai terméknek a kialakítása, mely egyaránt magába foglalja a termékek létrehozását és azt követően annak értékesítését. Ennek tükrében a jelenleg még egyeztetés alatt álló anyag az alábbi lépéseket jelöli meg:

    • Kerékpárút infrastruktúra fejlesztése,
    • A kerékpáros-barát, egyenletesen jó minőségű szolgáltatások biztosítása a régió teljes területén. A helyi vállalkozók által nyújtott szolgáltatások mellett a regionális, szolgáltatási hálózatok (szerviz, kölcsönző hálózat, segély szolgálat, stb.) létrehozása,
    • Vonzerők, élményelemek kerékpáros elérhetőségének, és igénybevételének biztosítása,
    • Üzemeltetési, fenntartási modell létrehozása,
    • Külső elérhetőség biztosítása,
    • Hatékony kerékpár-turisztikai marketing a régió egészére (értékesítés).

    Az elkészült és egyeztetésre bocsátandó dokumentáció meghatározza a Balaton régió sikeres kerékpáros turisztikai desztinációvá válásához szükséges intézkedéseket, feladatokat, a folyamatban résztvevő szereplőket, felelősségi köröket, finanszírozási lehetőségeket.

    A projekttel kapcsolatban további információk az alábbi linkre kattintva találhatók:

    http://www.balatonregion.hu/kerekparos_program

     

    Forrás:balatonregion.hu

  • A szokásosnál enyhébb várható időjárásra építve vasárnap 2011. november 6-án kerül sor a balatoni kerékpáros szezonzáróra, mely Szántódon lesz a Balatoni Bringakörút szántódi szakaszának építése kapcsán.

    Az edzettebb Bringások 9:45-kor az idei év utolsó Keleti-medence kerülő túrájára indulhatnak. Akiknek sok a 76 km-es táv, Őket a nap folyamán kerékpáros és pedálos gokartos programokkal várják a szervezők. A túra és a kerékpáros vetélkedők résztvevői, sorsoláson vesznek részt a túra beérkezését követően és mindenki megkaphatja a Balaton speciális bringás térképét, valamint megismerhetik a Bringás ÉletMódVáltó programot. A 14.00-órai Szántódi Bringás felvonulás alkalmával elsőként próbálhatják ki a Balatoni Bringakörút részeként újonnan, Szántódon a Gyulai Jenő utcában épült kerékpárutat és megtekinthetik a most épült kerékpáros pihenőt a Kristóf téren. A hétvégén még szép napos kerékpározásra megfelelő, csapadékmentes időt ígérnek, így a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet és a Szántódi Önkormányzat minden kedves érdeklődőt vár egy utolsó jó hangulatú közös bringázásra.

     

  • Kedves Bringások!

     

    2011. november 6-án az idei év utolsó kerékpáros eseménye kerül megrendezésre Szántódon a Balatoni Bringakörút szántódi szakaszának építése kapcsán.

    A nap folyamán néhány kerékpáros programmal várunk benneteket.

    A rendezvény alkalmával mindenki kipróbálhatja a Balatoni Bringakörút részeként újonnan a Gyulai Jenő utcában épült kerékpárutat, és megtekinthetik a kerékpáros pihenőt a Kristóf téren.

     

    A rendezvény további programjai:

    Szántódi Szezonzáró Keleti-medence kerülő túra
    Táv: (76 km)
    Indulás 9:45 Szántód Rév kereszteződés (Csokonai tér)
    10:00 kompátkelés Tihanyba,
    Várható beérkezés 16:00-ig

    A túrának nevezési díja nincs.

    A komp költségeit minden induló egyénileg fizeti.

    Balatonbringa megbeszélés - 2012 évi programegyeztetés:
    11:30-tól Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet Közgyűlés, kerékpárosbarát szolgáltatók közreműködésével, kerékpáros és civil szervezetek tájékoztatása. Helyszín: Polgármesteri Hivatal Szántód, Iskola u. 9.

    Kerékpáros vetélkedők 13:00- 14:00 a Kristóf téren, 14:00-16:00 a Csokonai téren
    o Népszerű kerékpáros sorversenyek             o Kerékpár lassúsági verseny
    o Gumi szerelő verseny                                     o Bringakerék célba gurítás
    o Fékcsík húzó verseny                                     o Távgurulási verseny
    o Egykerekező verseny                                     o Bringa szépségverseny

    Információ nyújtás:
    Információ szolgáltatás balatoni kerékpáros turizmus sajátosságairól, lehetőségeiről, valamint regisztrációs és belépési lehetőség a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egyletbe.

    Sorsolás:
    16:30 Sorsolás a túra és a vetélkedők résztvevői között

     

    Szántód község önkormányzata és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet szeretettel vár mindenkit, aki még nem tette le téli álmot aludni a bringáját.

     

    A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet 2012. évi tervezett főbb eseményei

    Időpont

    Esemény

    Táv / km

    Helyszín

    Kategóriák

    Megjegyzés

    04. 07-09

    Balaton-kerülő

    Húsvéti Évadnyitó Bringatúra

    78 km

    204 km

    Balaton

    Teljes Kör

    04. 28-30

    Tavaszi Tókerülő

    Kerékpáros Túra

    78 km

    204 km

    Siófok-Almádi-Blelle,

    Teljes Kör

    05.26-28

    Pünkösdi Bringás

    Balaton-kerülő Túra

    78 km

    204 km

    Balaton

    Teljes Kör

    06.23.

    Családi Vakáció Kezdő Bringatúra

    36-78

    Balaton, Siófok

    Keleti medence

    06.22-24

    Balatoni Vakáció Kezdő Kerülés

    204

    Balaton

    Teljes kör

    08.31 -09.02

    Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató

    78 km

    204 km

    Balaton

    Teljes Kör

    09.29

    CRITICAL ROAD BALATON

    78 km

    Balaton

    Demonstráció

    09.28-30.

    Őszi Tókerülő Bringatúra

    78 km

    204 km

    Balaton

    Teljes Kör

    10.20-23

    Balaton-kerülő Szezonzáró Bringatúra

    78 km

    204 km

    Balaton

    Teljes Kör

    04-11 hó.

    Balatonkerülések

    204 km

    Balaton körül

    Bike house-októl indulva

  • alt

     

    Forrás: vekamuhely.hu

  • Hát itt az ősz,kezdődik,sárgulnak dolgok,fordul a Föld és aalt biciklikerék,ezúttal a nagy tó felé,Almáditól Almádiig tekerünk Ádám szervezésében három napig..megjegyzem,a túrát már sikerült tíz óra alatt is elkövetni,de ezúttal a sportérték mellett a tájértékeket is próbáljuk három napba zsúfolni..
    a vonaton ismerkedek egy fazonnal,aki végig társam marad,idős arc,jó fej,társasága a túra tudományos színvonalát jelentősen emelte,kilenckor Ádám fogad,itiner,rövid eligazítás és hajrá..tekerünk nyugatnak "West and go"Thor Heyerdal után szabadon..elmarad a város,a szürkemarha legel köztünk és a tó között,szigorúan bezárva,nehogy a gyanútlan kerékpárost megrongálhassa,az idő remek,a táj és a forgalom nagyszerű,máris Alsóőrs,régi Heep Urias feeling tör fel,aztán Füred,a sétányon lombfúvó zaja üvölt éktelenül,hiába, ez a huszonegyedik század,ébresztő,majd  a régi apáti falu templomát csodáljuk újra,Tihany kimarad,és az örvényesi templom sokadik megörökítése után máris Akali,ellenőrzőpont és kávé az Akali Cafénál Magdinál,csupa szív a vendéglátónk,de lapozunk és Zánka alatt a honvédségi bemutató mellett tépünk el,a rakéta és a helikopter árván ácsorog,a büfé zárva,de nem is érdekes..
    szellő sehol,a tó Révfülöpnél csendes,hétköznap lévén, tömeg sehol,zárkózott vendéglátó helyek adják tudtunkra a szezon végét,nehány kósza biciklis nem oszt-szoroz..,de lengyel és német turista is morog mellettünk étkezésileg,úgy látszik,ott is igény lenne egyfajta kiszolgálásra..hosszú kilométereken nincs senki nyitva,Badacsony tűnik föl az út végén és vele a nyitott éttermek és borozók,ámbár mintha nem fogadnák a kerékpáros magyart elég szívesen,aki nem hajlandó leittasodni nála,elsősorban a szigorú belügyminiszter miatt..
    kis fölfelé,aztán beesünk Györökre,ellenőrző és ajánlott szálláspont,Mariann aranyos és eligazít,a tópart és főtér mindenért kárpótol,ami esetleg nem illett volna az elképzelésekbe,ez a rész telitalálat úgy a látvány,mint a vendéglátás szempontjából..ja és megfizethető belföldinek is,ámbár több a külföldi szó mégis..
    másnap reggel félhét,indulás,kávé a főtér kutyás közértjénél - kiváló és olcsó - majd Keszthely,itt már az emberek megnéznek,mert korán van és élet csak egyes kutyasétáltató népek formájában fedezhető föl,hamar túltesszük magunkat a reggeli sokkon,Zala folyó és Berény,ahol már nyíladozik a kocsmaajtó és két hosszúlépés tutira elérhető,fotózni oda,ahonnan reggel indultál és tovakerekezel,a tó mindig legyen a balkezednél,nem hátrány körtúránál,Fenyves-Fonyód és Lelle,ahol ellenőriznek, de mégse,kódot írjál és keress szállást,mert a Nana már nem fogad,továbbmegyünk,Határ büfé,ahol Sanyi sem fogad,pedig ez kínálja magát ellenőrző pontnak és üdítő-frissítőnek a partmentiségével ,talán máskor,szezonban biztos eléri a megfelelő forgalmat és bizonyára nem önző - harácsoló típus..
    tépünk hát keletnek,ebből lesz egyszer kör majd,Szárszón táplálkozás,drága és rossz,de valami,Szántód kedves,mosolygós,és kevésbé nyüzsis,és mégis mosolyognak ránk,pedig a belföldiség utcahosszat ordít rólunk..gyönyörű a táj,a tó főleg és máris Széplak,ahol hálunk rögtönzés szerint sikeresen,fürdünk a tóban,ez csak erősebb idegzetűeknek,de kiválóan frissít..reggel megest tova,még alszik a táj és a társadalom,de a korai kocsmalátogató ismeri a terepet és eligazít a nyitvatartó felé,kódot és kávét rögzítünk,a legkeletibb csúcson végignézzük a tavat,megvan,és hiába páratlan a maga nemében,pára és köd Tihanyig a hajnalból kifolyólag..de napsugár erőlködik a hátunk megől,a szorgosságával győzni fog tíz óráig,ezt a vendéglátás kivárja itt a keleti medencében is..Aliga-Kenese-Fűzfő,

    nyakunkon a tegnapelőtti pont,ahol Ádám mosolyogva fogad és érem meg oklevél meg pecsét meg minden,és rövid városnézés,vonaton el..

    szóval kiváló idő,kiváló szervezés,kiváló időzítés,ezt mindenkinek meg kell(ene)csinálni,rajta..


    olsen
  • Budapest

    Alkotmány utca /rendezvény sátor/

    2011.szeptember 22.

     

    A Kerékpáros Magyarország Szövetség és az Ökotárs Zöldút Program szervezésében

     

     

    Meghívó

     

    Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat tematikus és egységes arculatú útvonalainak kialakítása az Európai Kerékpáros Szövetség kezdeményezése.

    Magyarországon jelenleg 2 részben kiépített és teljesen kitáblázott Eurovelo útvonal van: Eurovelo6 a Duna vonalát követi, az Eurovelo11 amely Északról lép be az országba és a Tisza vonalán fut végig. Jelenleg folyik a harmadik, az Eurovelo13 kijelölése, amely a "Vasfüggöny" vonalán vezet majd.

     

    A konferencián a magyarországi EuroVelo kerékpáros útvonalak helyzetét, jövőjét és lehetőségeit beszéljük át önkormányzatokkal, turisztikai szakemberekkel, kerékpárosokkal, fejlesztési ügynökségekkel, és közlekedési szakemberekkel.

     

    A környezetbarát kerékpáros turizmus kiváló eszköz egy ország és lakóinak megismerésére, ezért fontos, hogy mind az útvonalakon található régiók döntéshozói, mind a turisztikai koordinátor szervek, civil szervezetek és vállalkozók felismerjék a kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket, és együttműködjenek az útvonalak fejlesztésében.

     

    A konferencián tematikus workshopokon vitatjuk meg az EuroVelo útvonalak helyzetét, javaslatokat teszünk azok fejlesztésére, új projekteket indítunk be.

     

    A konferencián a részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött.

    A férőhelyek száma korlátozott!

    Regisztráció: EuroVelo09.22@gmail.com

     

     

     

    EuroVelo Magyarországon

    Konferencia program /tervezet/ 

     

    9.00-9.15        Megnyitja: Garancsi István

    természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott

     

    9.15-10.00 EuroVelo Európában és Magyarországon

    Bodor Ádám ECF EuroVelo projektmanager

     

    10.00-10.30 EuroVelo infrastruktúra Magyarországon

    Sztaniszláv Tamás Közlekedési Koordinációs Központ megbízásából

     

    10.30- 11.00 Kerékpáros turizmus és kerékpárosbarát vállalkozói hálózat

    Lorshy András HappyBikeKft

     

    11.00-11.15 szünet

     

    11.15- 11.45 Kerékpáros turizmus marketingje

    Németh Zsolt Balatonbringa.hu

     

    11.45-12.15 Kerékpáros barát pályázati lehetőségek

    Szabó Kristóf KETOSZ

     

    12.15-12.45 EuroVelo fejlesztések Budapesten

    Bencze-Kovács Virág, BKK kerékpáros referens

     

    12.45-13.15 A délutáni workshop vezetőinek rövid kedvcsinálója a délutáni beszélgetésekhez

     

    13.15-14.30 ebéd szünet

     

    14.30-16.30 Workshopok:

    EuroVelo6 Vezeti Lorshy András és Környey Balázs

    EuroVelo11 vezeti Buzás Károly és Szabó Kristóf

    EuroVelo13 vezeti Csikai Mária és Sepsei Gergely

     

    16.30- 17.00 a Workshopok vezetőinek rövid beszámolója az eredményekről

     

    17.00- 17.15 a konferencia zárása

  • A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet idén is kint lesz az Andrássy úton az autómentes hétvégén. Gyertek el Ti is kerékpárral.

    A részletes programot megtaláljátok itt.

  • Bringások versenye  a PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁSON!

    Ki a legjobb úszó 3,5; vagy 5,5 km-en a bringások közül?

     

    PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁS 2011. augusztus 7-én!

    A Balaton legnagyobb és leghosszabb versenye!

    Új helyszínen új távokkal vár 2011-ben is minden úszni kedvelőt a klasszikus Öbölátúszás. Az egyre szélsőségesebb időjárás és a családokat is érintő nehezebb gazdasági körülmények körültekintésre késztették a szervezőket, hogy mindenki a biztos úszás tudatában indulhasson otthonról.

    Azért, hogy a másik nagy átúszással ne ütközzenek, és minél többen indulhassanak mindkét eseményen az idén vasárnapra és máshová helyezték át a versenyt!

    Azaz a változékony időjárás miatt egy új, még megfelelőbb verseny helyszínt  kerestek a szervezők.

    Ezért új helyen a Balaton legvédettebb öblében lesz 2011. augusztus 7-én vasárnap, a hagyományos, 1992-óta minden évben megrendezésre kerülő ÖBÖLÁTÚSZÁS.

    A biztonságos lebonyolítás érdekében az öbölben a különböző szélviszonyokból keletkező hullámzás kiküszöbölésére 3 útvonaltervet készítettek, hogy az erre a hétvégére nem várható hideg vízen túl minden gondot okozó körülményt kizárjanak.

    A szokásos családi 3,5 km-es táv mellett a felkészültebbek az 5,5 km-es távot is választhatják az indulni szándékozók. Az almádi nevezést követően busszal juttatják el a résztvevőket a választott rajthelyre. A nagyobb 5,5 km-es távot választók a védett fűzfői Tobruki strandról indulhatnak, átúsznak az öböl túloldalára, míg a 3,5 km-es távot választók, itt a Föveny strandon kapcsolódhatnak be az úszásba és együtt újra átúszva a Fűzfői Öblöt már a Balatonalmádi Budatava strandon érhetnek célba. Itt dolgozzák fel több mint 60 kategóriában külön a”profi és amatőr” versenyzőket és itt vehetik át az emblémázott pólókat is.

    A méltán népszerű családi-, és céges-, baráti csapatverseny, mellett a távot ketten váltózva is teljesíthetik a nagyobb távot választók.

    A díjkiosztó már verseny társrendezvénye, - az egyik legszínvonalasabb balatoni -, az Almádi Borfesztivál színpadán lesz 15.30-kor, amit kulturális programok követnek. Javasolják, hogy már érdemes előző napon nevezni és utána is a városban maradni, mert minden este színvonalas programok és minőségi borok várjak a népszerű balatoni fürdővárosban a vendégeket.

    (A versenyen várhatóan az idén meghirdetett Olimpiai Ötpróba 2012 úszó próbája keretében lehet ötpróba pontokat is szerezni mindkét távon: kis és nagy táv teljesítéssel.)

    A versenyre kedvezményesen online regisztrálni a www.obolatuszas.hu és www.messzeuszok.hu lapokon 2011. augusztus 3-ig lehet.

    A versenyre a Shanghai Úszó VB legeredményesebb sztárjait is meghívták, akik a helyszínen osztanak majd autogramot.

    GERCSÁK  Csaba friss világbajnoki III. helyezett hosszútávúszó lesz a házigazda és egyben védnöke az eseménynek, aki várhatóan indul is a versenyen

    A verseny fővédnöki tisztét Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Czene Attila a NEFMI államtitkára vállalta.

    A versenyt támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság.

  • altA segítségeteket szeretném kérni!
    Második Balaton-kerülő túrám utolsó hajnalán Siófokon a sátram mellől ellopták a régi típusú, de teljesen felújított Schwinn Csepel Lady márkájú sport-túrakerékpáromat! Tudom, hogy nem egyedi eset, de ez a bicikli nagyon közel áll a szívemhez, rengeteg emlék és a sok szeretettel, várakozással teli munkálat, -mely során tavasszal felújítottuk, újrafestettük- miatt. Nagyon feltűnő egyed, ha látta valaki, biztosan szemet szúrt neki, és emlékszik rá! Citromsárga színű, egyedi, bordó virágmintákkal a váz szinte egész területén!
    Él bennem a remény, hogy a biciklisek, és a balatoniak összefogásával még visszakaphatom az én szeretett biciklimet!

    Ha esetleg bárki látja a biciklit, azonnal keressenek engem a 30/4036233-as telefonszámon! Természetesen VISSZAVÁSÁROLNÁM! 

    Köszönöm szépen a segítséget
    Adamcsik Borbála Petra
  • A Bringalimpia 2011 keretein belül idén nyáron is egyéni kerékpártúrák alkalmávaigazolt módon megkerülhető a Balaton kétkeréken. A teljesítményigazoló rendszer igénylésével és túraszerezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet az info@balatonbringa.hu e-mail címen. A teljesítést követően az igazolórendszert igénylők egyedi emblémával ellátott emlékpólót, emlékérmet és névre szóló teljesítést igazoló oklevelet kapnak.

    alt

  • Családi BringaTúra
    a Balatonnál

     

    2011. június 18. (szombat)

     

     

     

    A június 18-ra, szombatra meghirdetett szabadidős rendezvény célja az aznap életbelépő nyári menetrendre történő figyelemfelhívás, a vasúti-kerékpáros turizmus, egyben az utazás ily módon történő kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton és környéke, mint kiemelt nyári, idegenforgalmi és turista tájegység vasúton történő elérésének népszerűsítése.

     

    Szeretettel várunk mindenkit a túránkra!

    ÚTVONAL:

    A kerékpáros túra résztvevői a siófoki vasútállomástól 9.00-11.00 óra között, vagy a balatonalmádi rajthelyről 11.00-13.00 között; kb. 15 percenként indított csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt  Siófokra érkeznek a megadott útvonalakon.

     

    I. útvonal: kerékpártúra a Balaton keleti medencéje körül:

    Rajt és cél egyaránt a siófoki vasútállomásnál.

    Útvonal: Siófok – Balatonszéplak – Zamárdi – Szántód – (majd az északi partra komppal átjutva, amely egy alkalommal, a rajtszám felmutatásával ingyenes)  – Balatonfüred  – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Siófok.                   A táv 76 km.

    Balatonalmádiban a résztvevők ellenőrző ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol a rajtszámukat megjelölik és frissítővel várják őket a rendezők. Balatonalmádiból induló résztvevők csomagjait kérésre átszállítjuk Siófokra.

    II. útvonal: kerékpártúra Balatonalmádi–Siófok között.

    Útvonal: Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Balatonszabadi – Siófok. A táv 36 km.

    PROGRAM:

    8.00-10.50 folyamatos regisztráció, nevezés, rajtszámok átvétele a túrairodán, Siófokon a vasútállomás parkolójában, illetve

    10.00-12.50 Balatonalmádiban, a Parkolj és BRINGÁZZ! Központban, a Kristóf Motelben (8220 Balatonalmádi, Véghely D. u. 8., a vasútállomástól 300 méterre)

    9.00-től az utolsó rajt pillanatáig a rajthely elfoglalása Siófokon, a vasútállomás parkolójában

    9.00-11.00 között rajt 15 percenként - Siófokon, a vasútállomás parkolójából,

    10.50-től az utolsó rajt pillanatáig a rajthely elfoglalása - Balatonalmádiban a Parkolj és BRINGÁZZ! Központból, a Kristóf Motelben.

    11.00-13.00 között rajt 15 percenként Balatonalmádiban a Parkolj és BRINGÁZZ! Központból, a Kristóf Motelből.

    Beérkezés legkésőbb 17.00 óráig Siófokra a vasútállomásra. 17.00 órától sorsolást szervezünk, ahol a beérkezett túrázók ajándékokat nyerhetnek.

    A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:

    • A rendezvényen bukósisak viselése KÖTELEZŐ!
    • A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt. Az indulók csak egészségesen és fizikailag felkészülten állhatnak rajthoz úgy, hogy a túrakiírás rendelkezéseit ismerik és betartják.
    • A túrán 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt.

    SORSOLÁS és NYEREMÉNYEK:

    A sorsoláson az vehet részt, aki rajtszámával személyesen megjelenik 17.00 órakor a siófoki vasútállomás parkolójában a célkapunál.

    Fődíjak: ajándék csomagok, gumitömlők, ingyenes részvétel az Öbölátúszáson, 2 éjszakás hétvégi üdülések balatonlellei, siófoki, almádi kerékpáros motelekben párok részére (étkezés nélkül).

    NEVEZÉS:

     

    Nevezési díj:

    Előnevezés esetében 1000 Ft/fő, a helyszínen nevezők esetén: a 14 éven felüliek nevezési díja 2000 Ft/fő.

     

    Előnevezést kérjük  2010. június 13., hétfő 16.00 óráig, a név születési idő, mobilszám, e-mail cím megadásával a sport@marathon.hu email címre elküldeni.

     

    Helyszíni nevezés a két rajthelyen, a fenti program szerint.

    70/ 383-6770, 70/ 370-0009, 70/ 315-0505 sport@marathon.hu,

     

     

     

    MENETKEDVEZMÉNY:

    A MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a rendezvényre vonattal érkezőknek a teljesárú jegy árából. A kedvezmény igénybe vételéhez a kiindulási állomáson 50%-os alkalmi menettérti jegyet kell váltani Siófok állomásra, mely a visszaútra abban az esetben lesz érvényes, ha azt a MÁV-START infopontjánál (Siófok) lepecsételik. Bővebb információk a www.mav-start.hu honlapon.

     

     

    RENDEZŐ:

    A Balaton Masters Bt. és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet.

    Balaton Bike Tour Kft.

    Társrendező: Kerékpáros Magyarország Szövetség.

     

    EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:

    Siófok Önkormányzata és a BAHART Zrt.

  • Régi álmát váltotta valóra Attila, a Blikk Fitt újságírója: a múlt héten kerékpárral kerülte meg a Balatont.

    alt

    Forrás: blikk.hu

  • altEgy korábbi cikkünkben már írtunk Garancsi Istvánról aki a Balatoni Bringakörútra hozta focistáit edzeni. Reméljük a Miniszterelnöki megbízott kinevezésével esély nyílik a Balatoni Bringa-út át és megépítésére is.

  • alt A Balatoni Bringakörút részeként a Gyulai Jenő utca teljes hosszában lakott területen belüli nyitott kerékpársáv kerül kialakításra. A kerékpárút mellett a Kristóf téren kerékpáros pihenő is épül zárt kerékpártárolóval, pihenő padokkal, ivókúttal, információs táblákkal, kerékpár szerviz szolgáltatással, pelenkázóval. A Szántódi Önkormányzat elkötelezett a kerékpáros közlekedés fejlesztése mellett ezért a projekthez kapcsolódóan helyi kerékpárbarát szolgáltató hálózatot is létre hoz.

    A projekt megvalósulása 1 fő állandó munkaerő bővülést eredményez.

    A létesítmények kialakítása teljes akadálymentes. Az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódódik üzleti marketing tevékenység is a helyi TDM szervezet, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet és a Szent Kristóf Természetjáró Egyesület közreműködésével.

  • altaltalt

    altaltalt

    altaltalt

    altaltalt

    altalt

  • alt

     

    Idén is április első hétvégéjén indul a balatoni bringás szezon a Balaton-kerülő Bringás Évadnyitó túrával, mely során április 1-je és április 3-a között végre ismét bringások túráznak a Balaton körül. A túrán résztvevők egyéni idő és erőbeosztásuk szerint saját tempójukban kerülhetik meg a Balatont, így vannak akik egy nap alatt tekerik körbe a tavat, de a többség mindhárom napot igénybe veszi. A kerékpártúra alkalmával egy igazolólapra kell pecséteket, illetve igazoló kódokat gyűjteni. A teljesítést követően az indulási helyszínre visszaérkezve az igazolófüzet leadását követően teljesítést igazoló egyedi emblémával ellátott pólót, emlékérmet és névre szóló oklevelet kapnak a túrázók. A túrát megelőzően a kerékpáros turisták számára segítséget nyújtunk a túra idejére történő szállásfoglalásban is, valamint a túra egész ideje alatt telefonos ügyeletet tartunk a túra alkalmával esetlegesen felmerülő problémák megoldása érdekében. A túrára jelentkezni lehet a www.balatonbringa.hu weboldalon történő regisztrációt követően az oldalon elérhető jelentkezési lap kitöltésével, vagy a jelentkezési szándék info@balatonbringa.hu e-mail címre történő megírásával 2011. március 30-án 18:00-ig.

    2011-ben még az alábbi 3 napos túrák alkalmával lehet igazolt keretek között megkerülni a Balatont, illetve a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet lehetőséget nyújt az egyéni kerülésekre is, melyek teljes körű megszervezésére és szállásfoglalásban is segítséget kérhetnek, szintén a fenti e-mail címen.

    További 2011-es teljes körtúrák:

    • Balaton-kerülő Húsvéti Bringatúra 2011. április 23-25.
    • Májusi Tókerülő kerékpártúra 2011. május 13-15.
    • Pünkösdi Bringás Balaton-kerülő Túra 2011. június 11-13.
    • Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató 2011. szeptember 2-4.
    • Őszi Tókerülő Bringatúra 2011. szeptember 23-25.
    • Balaton Kerülő Szezonzáró Bringatúra 2011. október 21-23.

    A sajtóanyag ITT letölthető

  • Kerékpáros pihenő, játszótér és madárles is épül uniós támogatás segítségével Csopakon, bekapcsolva ezzel a települést a Balaton körüli kerékpáros turizmusba. Csopak Község Önkormányzata több mint 93 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” pályázat keretében a ”A kerékpárosbarát település” című projekt megvalósítására.

    A közel 110 millió forintos beruházás nyitórendezvényét március 25-én délelőtt tartották az épülő kerékpáros pihenőhelynél Csopakon.
    A fejlesztéssel az önkormányzat célja, hogy Csopakon az egyre növekvő számú kerékpáros ne csak áthaladjon, hanem maradjon is, és lehetőleg minél több embernek az elsődleges utazási célja a Balaton-parti község legyen. Ennek elérésére a kerékpárút szakasza mellé egy olyan komplex kínálatot kívánunk kialakítani, amely a helyi, meglévő vonzerőket is magába foglalja, illetve plusz szolgáltatásokat is nyújt, maradásra bírva az ide látogató turistákat – mondta ünnepi beszédében Csopak polgármestere. Ambrus Tibor hangsúlyozta, hogy a turisztikai beruházás segítségével a településen önálló kerékpárút épül, amely hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, a kerékpáros balesetek számának csökkentéséhez, és az egészséges életmód kialakításához is.

    Forrás: Turizmus.com

  • alt

    Április első hétvégéje remek alkalom egy Balaton kerülő túrára. Akinek a bringája téli álmot aludt az nyugodtan nekivághat április 1-tól egy 3 napos 204 km-es balatoni kerékpártúrának, hiszen ilyenkor már kimondottan bringás időjárás várható. Ilyenkor már egypár vendéglátóhely is kinyit, hiszen ébred a természet ébred a Balaton is.

    A Balaton Kerülő Bringás Évadnyitó a Balaton-kerülő Teljesítménypróba első túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon.

    A túrára jelentkezni, a honlapon történő regisztrációt követően a jelentkezési lap kitöltésével lehet!

  • Legyen önkéntes! Tegyen a változásért.

    Az év során az Európai Unió minden tagországában szerveznek az önkéntességet népszerűsítő programokat. Az Önkéntes Turné elnevezésű rendezvénysorozat hazánkban vette kezdetét 2011. január elején és utána eljut a többi EU-tagországba.

    A balatoni bringázást, bízvást lehet ajánlani a honi általános rosszkedv és pesszimista légkör bűvköréből rövid időre szabadulni kívánó honfitársainknak. Az önfeledten sportolók körében ugyanis egészen szembeszökő az egy főre jutó jókedv és mosoly.

    Balatoni rendezvényeinkre önkéntes segítők jelentkezését várjuk a honlapon található eseménynaptárban található túrákra, versenyekre, a info@balatonbringa.hu, vagy az iroda@marathon.hu e-mail címen

    Az Önkéntes Turné rendezvénysorozatról még több részlet itt

  • Ezzel a képpel szeretne boldog Nőnapot kívánni a balatonbringa.hu !

    alt

  • alt

    Április első hétvégéje remek alkalom egy Balaton kerülő túrára. Akinek a bringája téli álmot aludt az nyugodtan nekivághat április 1-tól egy 3 napos 204 km-es balatoni kerékpártúrának, hiszen ilyenkor már kimondottan bringás időjárás várható. Ilyenkor már egypár vendéglátóhely is kinyit, hiszen ébred a természet ébred a Balaton is.

    A Balaton Kerülő Bringás Évadnyitó a Balaton-kerülő Teljesítménypróba első túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon.

    A túrára jelentkezni, a honlapon történő regisztrációt követően a jelentkezési lap kitöltésével lehet!

  • Szemmel láthatóan közeleg a tavasz, egyre többet süt a nap, a következő hónapokban egyre többen pattannak nyeregbe és az igazán megszállott téli bringások sem csak munkába járásra fogják használni a kétkerekűjüket. Ennek apropóján elindítunk egy cikksorozatot amelyben a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet-hez csatlakozott kerékpárosbarát szolgáltatókat, szálláshelyeket, éttermeket, büféket, élményfürdőket, kalandparkokat, strandokat mutatunk be.

    A cikksorozat első részében a Somogy Megyei Gyermektábort ajánljuk figyelmetekbe.

    A Somogy Megyei Gyermektábor Fonyód és Balatonboglár között, közvetlenül a Balaton partján közel 17ha-on terül el, 1300 m hosszúságban. Az alapítók és az építők aalt tábort gyermeküdültetésre hozták létre 1979-ben. Ma is túlnyomórészt gyerekek töltik meg. Egy időben 1200 faházban és turistaszállón, valamint 32 sátorban elhelyezett szálláshely áll a vendégek rendelkezésére. Az üres férőhelyekre, ill. az elő- és utószezonban felnőtteket is fogad a tábor. Egyre több cég, intézmény, szervezet használja ki a szezon előtti és utáni lehetőséget különböző rendezvények megtartására. A tábor különlegességét jelentik egyebek mellett a közvetlen Balaton-parti, tágas, kellemes környezetben, 1,3 km hosszan elterülő sportpályák és a szaktábori programok. A táborban üdülési csekkel is lehet fizetni.

    A szálláshelyről mégtöbb infó itt

  • 1. Órákig tudunk menni, akkor is ha már fájalt
    2. Tudjuk, hogyan kell bánni a szerszámunkkal
    3. Nem vágunk keményen bele a közepébe.
    4. Selymesebb a lábunk, mint a tiéd
    5. Jobb súly/lóerő arány, mint egy kisautónak
    6. A testrefeszülő vékony ruhát könnyebb levenni
    7. Tökéletes fenék
    8. Tudjuk, hogy mindent tökéletesen meg kell kenni használat előtt.
    9. Ki más képes napi 5 órán át teljesíteni, 20 egymást követő napon?
    10. Még a végső kirobbanás előtt is képesek vagyunk egy kicsit még kibírni


    +1 Mindig van kulacs és rágcsálnivaló körülöttünk, ha mégis tovább tartana.

     

     

     

     

    Forrás:bici.postr.hu

  • Balaton-parti "túlélőtúra" várt 20-án a csapatra, amely nem volt más, mint egy kissé sajátos duatlon: 7 km futás és 44 km kerékpározás.

    Balatonalmádi indulást követően az alsóőrsi megállónál még mindenki friss volt és a hangulatra sem lehetett panasz. Sőt, a tihanyi révhez vezető úton vidáman integettek az út szélén álló fotós kollégának, arra buzdítva őt, készítsen róluk "jópofa" képet. Ám Tihanyból visszafelé a szembe szélben egyre többen panaszkodtak arra, hogy izmaik nem szokták a drótszamarat, a hátsó fertályukról már nem is beszélve... Utólag derült ki, hogy Füreden néhányan már arra gondoltak, inkább tolni kéne azt a fránya kerékpárt.

    Forrás:vidi.hu

     

  • Ahogy arról már korábban beszámoltunk kijavították Balatonszepezdnél az út melletti fák gyökerei által összetördelt kerékpárút szakaszt. Az eredményt az alábbi képen láthatjátok.

    Ilyen volt                      Ilyen lett

  • Az alábbi linken megtaláljátok a legfrissebb balatoni kerékpáros térképet részletekre bontva. Hamarosan a szinttérképek is felkerülnek!

    Kattints a térképre:

     

  •  

    2010. aug. 27-től 29-ig vettem részt a Balaton Masters Team által rendezett 3 napos Balatoni Bringás Nyárbúcsúztató Fesztiválon. Eredetileg a 28-ra meghirdetett Balaton-átúszásra készültem, de a szervezők 26-án bejelentették, hogy 2010. évben nem lesz Balaton-átúszás. Valamit nagyon elszúrtak, megfosztottak 10000 embert attól, hogy 5,2 kilométert ússzanak.

  • EuroVelo-11-es útvonal népszerűsítése

    2011. június 14-én 100-150 fős nemzetközi kerékpáros csapat indul el az
    EuroVelo-11-es út népszerűsítésére és bemutatására. Budapestről vonattal
    utaznak el Hidasnémetibe, majd 10 napon keresztül jutnak el Csongrádig.
    Csomagszállítás, szervízszolgáltatás, orvosi ügyelet lesz. Szállás igény
    szerint, de az olcsó, egyszerű helyeket részesítik előnyben. Napi 50-100
    km a táv. Lesznek pihenőnapok, amikor a Tisza-tavat járhatják körbe vagy
    csónakázhatnak. Lehet sokat fürdeni és ismerkedni az útvonalon. A
    résztvevők megkóstolhatják a helyi ízeket is. Sárospatak, Tokaj,
    Ópusztaszer és az egyedülálló homokos parttal rendelkező Csongrád a főbb
    látványosságok.

  •  

    Az eseménynaptár az alábbi linken letölthető:

    ESEMÉNYNAPTÁR 2011.

     

  • Az alábbi linken olvasható a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet és a Balaton Masters Team 2011. évi eseménynaptára. Válogassatok a jobbnál jobb programok közül.

    ESEMÉNYNAPTÁR 2011.

  •  

  • Már most érdemes elgondolkodnotok a 2011-es üdülés, nyaralás, ERDEI ISKOLA, SPORT TÁBOR, esetleg közös edzőtábor, csillagtúrák helyszínéről.

    ÚJ ÉVI AKCIÓ!

     Kedvezményes árú szálláshelyek foglalhatók teljes ellátással. Balatonalmádiban, Balatonlellén és Siófokon, valamint számos helyen a Balaton körül.

    alt

  • 2011-ben kerékpárszerelő tanfolyam indul az Öveges József Gyakorló Középiskolában. Részletek a www.oveges.hu weboldalon.

  • Még van néhány nap karácsonyig, hogy családtagodnak, barátodnak, ismerősödnek vásárolj olyan ajándékot amely igazán a bringázás kedvelőinek szól, vagy kedves emléket jelent a balatoni bringatúrátokhoz, illetve hasznos lehet azon szeretted számára, aki nem szereti őrizetlenül hagyni kétkerekű járművét.

     

  • Olvasónk hívta fel figyelmünket, hogy már szinte mindenhol elolvadt, vagy eltakarították a Veszprémet és Balatonalmádit összekötő kerékpárútról a havat, kivéve Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között a Malomvölgyi kerékpárút szakaszon.

  • A hazai és külföldi biciklis turisták kiszolgálását javítja az a kerékpáros fogadóállomás, melyet csütörtökön adtak át az újszegedi ligetben; a helybéliek az újonnan épült akadálypályán tehetik próbára magukat.

     

  • Bringás Ajándékok Karácsonyra!


    Közeleg a karácsony, ilyenkor mindig felmerül a kérdés, mit ajándékozzunk családtagjainknak, kerékpáros barátainknak, üzletfeleinknek, munkatársainknak. Valami kedves kis apróságot, amiről az Ön és a „balatoni bringázás” fog eszükbe jutni, és amivel belophatja magát a családi ünnepbe is.

    Ha ismerősöd, barátod, családtagod a 2010-es Bringalimpia keretében akár egyénileg akár a szervezett módon megkerülte a Balatont bringával, lepd meg karácsonyra egy csak a kerülőknek járó pólóval, vagy a teljesítményt igazoló éremmel. Amennyiben a nyári bringatúrád emlékére szeretnél Magadnak pólót és érmet akkor a karácsonyi akciónk keretében egységáron rendelhetsz, vagy ha bringatúrád végeztével elmulasztottad ezek beszerzését.
    Karácsonyi ajándékként ajánljuk továbbá  a 212 oldalas Versenyszervezés című könyvet,  mely talán az egyetlen módszertani útmutató  a sportesemények szervezői és sportversenyek iránt érdeklődők részére.

    Javasolt termékeink:


    Kerülő Póló          Kerülő érem      Versenyszervezés  VEZETÉK NÉLKÜLI

    .                                                              könyv            KERÉKPÁR RIASZTÓ

    1000 Ft/db            1000 Ft/db            2500 Ft/db               9999 Ft/db !!!!

     




    Ajándékozz Kerékpáros riasztót (bikealam) mely a kerüléseknél is de otthoni használatnál is szinte elengedhetetlen a mindennapokon, így karácsonyi jókívánságai nem csak egyediek lesznek, hanem minden bringásnak hasznos meglepetéssel szolgál.

    A BALATONI BRINGÁSOKNAK TŐLÜNK EXTRA KEDVEZMÉNNYEL!

    KÍVÁNJ a balatonbringa.hu-val

    BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!


    Kérjük megrendelésedt mielőbb, ha csak lehet, legkésőbb 2010.12.10.-ig leadni szíveskedj! (Árak az áfát tartalmazzák)
    Rendelésfelvétel: E-mail: info@balatonbringa.hu    Mobilinfo:    06-70/315-0505

  • A 22 éves Kapitány Attila mountain bike-kal ment, mert versenybiciklije nem volt, a több mint 600 kilométeres úton nem érezte a holtpontot, bár az utolsó húsz már nagyon nehéz volt.

  • 2010. november 16-án a Kerékpáros Magyarország szeminárium keretében Balatonalmádiban kisorsolták a Balatoni Kerekes Szezonzáró Túra regisztrált teljesítői között az 5 db Bikealarm kerékpárriasztót. A szerencsés nyertesek:

    Vrana Ildikó Budapest, Jakusovszki Dorina Kaposvár, Köblös József Budapest, Gerencsér Miklós, Kusztor Attila Székesfehérvár.

    A nyertesek nyereményük átvételével kapcsolatos információkról az info@balatonbringa.hu e-mail címen érdeklődhetnek.

    A riasztó védelmet nyújt bringád számára kerékpártúrákon és városi bringázások során egyaránt. Nyugodtan kint hagyhatod a kétkerekűdet akár a kisbolt, a posta a bank előtt vagy akár bringatúráid során ha bemész egy mosdóba vagy éppen megállsz egy frissítőre egy büfé mellett.

    Ha szeretnéd a bringádat biztonságban tudni vagy meglepnéd valamelyik bringás ismerősödet karácsonyra, az ünnepi akció keretein belül most kedvezményesen hozzájuthatsz a hasznos kis szerkezethez. Az akció részleteiről az info@balatonbringa.hu e-mail címen érdeklődhetsz.

     

  • 2010. november 16-án 15 órakor Balatonalmádiban, a Ramada Hotelben Kerékpáros Magyarország című szeminárium lesz. Az esemény védnöke, a térség kerékpáros turizmus fejlesztésének elkötelezettjeként Lasztovicza Jenő Úr országgyűlési képviselő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

  • 2010. november 16-án 15 órakor Balatonalmádiban, a Ramada Hotelben Kerékpáros Magyarország című szeminárium lesz. Az esemény védnöke, a térség kerékpáros turizmus fejlesztésének elkötelezettjeként Lasztovicza Jenő Úr országgyűlési képviselő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.
  • A Balatoni Bringakörút legsilányabb minőségű szakasza kétségtelenül Balatonszepezdnél található mint ahogy azt a képen is láthatjuk. Szinte mindenki akit a bringakörút minőségéről kérdeztünk ezt a szakaszt említette elsőként. A jó hír az, hogy elkezdték kijavítani a hibákat. Remélhetőleg a jövőben tükörsima aszfaltcsíkon gurulhatunk.

  • A 68.000 példányszámban megjelenő aktív Radfahren magazin hasábjain különös figyelmet érdemlő írás jelent meg a júniusban lezajlott, Balaton körüli, kerékpáros turizmust népszerűsítő tanulmányút apropóján. Claudia Rammin hat oldalas, fotókkal illusztrált élménybeszámolója a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete, a Balatoni RMI, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Balaton Bike Fest közös szervezésű túrájának sikerét bizonyítja.

  • Mint azt a kép is mutatja hűvös időben kezdték a bringások Bringalimpia 2010 keretében megrendezett utolsó háromnapos túrát.

    Idén október 22-én induló Balatoni Kerekes Szezonzáróval ért véget a balatoni kerékpáros idény és az első, Bringalimpia elnevezésű túramozgalom.

     

  • Aggasztotta valaha, hogy ellophatják a kerékpárját, mialatt beül egy kávézóba, beugrik egy kisboltba, vagy egy túra során meglátogatja a mellékhelyiséget?

    Lakás, iroda, autó - ma már nem elég a zár, nagyobb nyugalmat jelent a riasztó, mozgásérzékelő, rádiós figyelmeztetés lehetősége. Ezt hozza el a kerékpárosok számára a GardSave GS101 típusú kétirányú vezeték nélküli kerékpár riasztó, amelyet a BikeAlarm.hu mutat be a Balaton Masters Team közreműködésével a Balatoni Kerekes Szezonzáró túrán.
    A BikeAlarm.hu jóvoltából a túrán regisztráltan résztvevők között 5db GardSave GS101 típusú vezeték nélküli kerékpár riasztó kerül kisorsolásra, melyeknek értéke egyenként bruttó 14.400Ft.
    Azoknak sem kell csüggedniük, akik nem nyernek, mert a Balatonbringa.hu-val karöltve Karácsonyig tartó akciót szervezünk, melynek keretén belül rendkívül kedvezményes áron lesznek kaphatók a riasztók.

    Balatoni Kerekes Szezonzáró részletek itt.

    A riasztóról részletesebb információt itt talál.

  • Még lehet jelentkezni a Bringalimpia 2010 utolsó 3 napos Balaton kerülő túrájára.

    A Balatoni Kerekes Szezonzáró túra az utolsó alkalmak egyike amely során körbebringázhatod a Balatont. Október 22-én nekivághatsz egy 3 napos kerékpártúrának, amellyel lezárhatod a 2010-es év kerékpáros szezonját. Ilyenkor a reggelek ugyan csípősek, de napközben még kiváló az időjárás az egész napos bringázáshoz. A Balatoni Kerekes Szezonzáró a Balatonkerülő Teljesítménypróba hetedik, egyben utolsó túrája, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése.

  • A kerékpár egyre nagyobb népszerűségnek örvend német földön. A legfrissebb adatok (2009-ből) arról tanúskodnak, hogy három év leforgása alatt 67-ről 69 millióra emelkedett a környezetbarát járművek száma. Huszonöt millió családdal számolva ez azt jelenti, hogy egy-egy otthonra átlagosan 2,8 bicikli jut.

    Forrás: turizmus.com

  • Közel százmillió forintból új kerékpárutat építenek a településen. A 71-es főutat és a hajóállomást összekötő, kerékpártárolókkal illetve egy szerviz - kölcsönzővel is ellátott másfél kilométeres szakasz a jövő évi szezonra készül el.

    Forrás: www.naplo-online.hu

     

  • A Balatoni Kerekes Szezonzáró túra az utolsó alkalmak egyike amely során körbebringázhatod a Balatont. Október 22-én nekivághatsz egy 3 napos kerékpártúrának, amellyel lezárhatod a 2010-es év kerékpáros szezonját. Ilyenkor a reggelek ugyan csípősek, de napközben még kiváló az időjárás az egész napos bringázáshoz. A Balatoni Kerekes Szezonzáró a Balatonkerülő Teljesítménypróba hetedik, egyben utolsó túrája, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése.

  • A Critical Road Balaton 2 vagy 3 napos 204km-es távú túrájának regisztrált teljesítéséhez szükséges igazolófüzet word formátumban letölthető.

  • Gyere és tekerj velünk a Balatoni Bringakörútért!!! 
    A demonstrációnak két útvonala lesz:
    Keleti, illetve Nyugati- medence kerülő túra

    Innen indulnak a csoportok, ahol közös bringaemelést is tervezünk:

    1. Kerüld meg a BALATON Keleti-medencéjét!
    - Veszprém, Almádi úti Agip benzinkút 9:00-kor
    - Balatonalmádi, Véghely D. u. 8., Kristóf Motel és Kemping 10:00-kor;
    - (Balatonfüred, Vitorlás tér 11:00-kor)
    - Tihanyban valamelyik kompot el kell érned: 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30
    - (Siófok, Mártírok útja és Indóház utca kereszteződés 12:30-kor)

    Vagy kerüld meg a BALATON Nyugati-(kis)medencéjét
    Erre a túrára innen indulnak a csoportok:
    -        Keszthely, Rákóczi u. 15. (Green Zone kerékpárüzlet) 10:00-kor;
    -        Balatonlelle, Honvéd u. 28., Nana Motel és Kemping 10:00-kor;
    -        Fonyódról a 10:45-ös,13:45-ös és a 16:45-ös hajókkal juthatsz át Badacsonyba

    Ha emlékpólóban akarsz tekerni (1000Ft/db), írj a sport@marathon.hu-ra, szeptember 23-ig hogy hova, mennyit és mekkorát szeretnél!

    Akiknek ideje engedi 2 vagy 3 nap alatt a Balatont is, megkerülheti szeptember 24-i, illetve 25-i indulással és a többiekkel együtt emelhet fenti helyszíneken!
    Te már megkerülted?

    További információ a www.balatonbringa.hu honlapon illetve a 06 70/383-6770 telefonszámon

    Kérünk add tovább ismerőseidnek, hogy minél többen legyünk!!!

    Ugye segítesz? A Balaton a mienk! De Tégy is érte!
    Balatoni Bringakörút, HAJTS RÁ!

  • Criticalmass

    Szeptember 22-én Critical Mass Budapesten.

    Ha a Balatoni Bringakörútért is tenni szeretnél gyere hétvégén a Balatonra és tekerj itt is.

  • 2010.szeptember 25.:
    Critical Road Balaton
    2010-ben második alakalommal szerveződik a Critical Road Balaton.
    A 2004-ben elkészült Balatont körbeölelő kerékpárút minősége folyamatosan romlik. Sajnos nem csak az útburkolat van néhány helyen katasztrofális állapotban, hanem a tájékozódást segítendő útvonal kitáblázás is hagy némi kívánnivalót maga után.
    A demonstráció célja hogy jó minőségű, jó állapotú, karbantartott kerékpárúton bringázva gyönyörködhessünk a jövőben, a Balaton legszebb tájaiban.
    Mutassuk meg idén is, hogy mennyivel többen vagyunk, mennyivel többen szeretnénk jó minőségű kerékpárutat.

  •  

    Gyere és demonstrálj a Balatoni Bringakörút mellett! 2010. szeptember 24-én és 25-én 2 illetve 3 napos kerékpártúra indul 4 helyszínről a Balaton partján a Balatont körülölelő bringaútért. Mutassuk meg mi bringások, hogy a bringakörútért tenni kell, hiszen csak biztonságos, jól kitáblázott, jó minőségű kerékpárúton élvezhetjük túráinkat. 25-én pontban 12:00-kor mindenki a feje fölé emeli a bringáját, amellyel mi balatoni bringások egységességet mutatva követeljük a döntéshozóktól a jól használható Balaton körüli kerékpárutat. A Critical Road Balaton a Balatonkerülő Teljesítménypróba hatodik túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, valamint demonstráció a Balatoni Bringakörútért. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon

    A túrázók négy helyszínről, vághatnak neki a napi túrának, vagy esetleg a 204 km-nek :

    Kristóf Motel és Camping, Balatonalmádi, Véghely D. u. 8.

    Strand-Holiday Kemping, Balatonakali, Strand u. 2.

    Smiling House Balatongyörök, Horgász út 2.

    Nana Motel és Ifjúsági szállás, Balatonlelle, Honvéd u. 28.

     

    Szervező:
    Balaton Masters Team
    Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség

     

  • Talán a Balaton körül nem annyira lesújtó a helyzet, mint ahogy az Európai Unió intézményeinek dolgozói a Duna menti kerékpárút magyarországi szakaszán tapasztalták, de  ha nem teszünk a Balatoni Bringakörútért, hazánk legnépszerűbb kerékpártúra útvonala is használhatatlanná válhat.. Ideje nekünk is és a döntéshozóknak is felismerni azt a tényt, amire a Duna menti túra külföldi résztvevői is rávilágítottak „hogy a kerékpárutak elhanyagolásával nem csak a hazai lakosokat fosztjuk meg a normális biciklizés lehetőségétől, de jelentős bevételtől is elesik így az ország, hisz sok nyugati kerékpáros turista épp emiatt nem vállalkozik arra, hogy bejöjjön az országunkba. Másutt komoly bevételt jelent a vendéglátóhelyeknek, boltoknak, szállodáknak a nagyszámú kerékpáros turista.”

    A CRITICAL ROAD BALATON kitűnő alkalom, hogy felnyissuk a döntéshozók szemét és rávilágítsunk a problémára.

    Teljes cikk

    Forrás:levego.hu

  • A legfrissebb balatoni kerékpáros térképet részekre bontva itt megtekintheted!

    Szinttérképek:

    alt

    alt

    alt

    alt

    alt

    alt

    Keleti partszakasz:

     

    alt

    Tihanyi-félsziget és környéke:

     

    alt

    Révfülöp és Balatonlelle környéke:

     

    alt

    Szigliget és Fonyód környéke:

     

    alt

    Nyugati partszakasz:

     

    alt

    Kis-Balaton:

     

    alt

  • Ha te is szeretnél segíteni a Critical Road Balaton elnevezésű bringás demonstráción jelentkezz az info@balatonbringa.hu e-mail címen.

    Jelentkezésedben írd meg nevedet, életkorodat, mobiltelefonszámodat, e-mail címedet, valamint, hogy mely településen számíthatunk rád.
    Az alábbi helyszínekre keresünk szervezőket:
    Balatonalmádi, Veszprém, Balatonfüred, Balatonakali, Balatongyörök, Keszthely, Balatonberény, Balatonlelle, Zamárdi

    A szervezők emlékpólót kapnak ajándékba!

    Ha tenni szeretnél a Balatoni Bringakörútért jelentkezz!!!

  • Critical Road Balaton Teljes Kör

    Gyere és demonstrálj a Balatoni Bringakörút mellett! 2010 szeptember 24-én és 25-én 2 illetve 3 napos kerékpártúra indul 4 helyszínről a Balaton partján a Balatont körülölelő bringaútért. Mutassuk meg mi bringások, hogy a bringakörútért tenni kell, hiszen csak biztonságos, jól kitáblázott, jó minőségű kerékpárúton élvezhetjük túráinkat. Pontban 12:00-kor mindenki a feje fölé emeli a bringáját, amellyel mi balatoni bringások egységességet mutatva követeljük a döntéshozóktól a jól használható Balaton körüli kerékpárutat. A Critical Road Balaton a Balatonkerülő Teljesítménypróba hatodik túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, valamint demonstráció a Balatoni Bringakörútért. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon

    A túrázók négy helyszínről, vághatnak neki a napi túrának, vagy esetleg a 204 km-nek :

    Kristóf Motel és Camping, Balatonalmádi, Véghely D. u. 8.

    Strand-Holiday Kemping, Balatonakali, Strand u. 2.

    Smiling House Balatongyörök, Horgász út 2.

    Nana Motel és Ifjúsági szállás, Balatonlelle, Honvéd u. 28.

     

    Szervező:

    Balaton Masters Team

    Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség

  • Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató Fesztivál

    Az idei nyárnak lassan vége, de az igazi kerékpáros szezon még csak most kezdődik !

    Éppen ezért augusztus 27-én szeretettel várunk egy 3 napos Balaton kerülésre.

    Az utolsó nyári hétvége kiváló alkalmat teremt, hogy egy kellemes bringatúrával búcsúztasd a nyarat. Augusztus 27-én 3 napos kerékpártúrára vállalkozhatsz, mely során utoljára élvezheted a vakáció vagy a szabadságod nyújtotta örömöket. A túra alkalmával a balatoni bringások visszafoglalják a Balatont, hiszen elkezdődik az őszi bringás szezon. Kerüld meg a Balatont a 204 km hosszú Balatoni Bringakörutat követve és a túra során részt vehetsz a balatoni települések nyárbúcsúztató programjaiban, például a Balatonalmádi Pálinka Fesztiválon, ahol a bringások őszre átveszik a Balaton kulcsait.

     

    A túrázók öt helyszínről, vághatnak neki a 204 km-nek, amit maximum 3 nap alatt kell teljesíteni, tetszőleges pihenőidőkkel, de ha kisebb távot keresel, akkor a keleti medencét is megkerülheted.

    Indulási-érkezési helyek:
    - Kristóf Motel és Camping, Balatonalmádi, Véghely D. u. 8.
    - Strand-Holiday Kemping, Balatonakali, Strand u. 2.
    - Smiling House, Balatongyörök, Horgász út 2.
    - Nana Motel és Üdülőház szállás, Balatonlelle, Honvéd u. 28.
    - Biker Beach Motel, Siófok(Széplak), Bakony u. 9.

  • 1. BOGLÁR – LELLE ÁTÚSZÁS

    Nyárbúcsúztató Családi és Szenior

    Last Minute Verseny

    Versenykiírása

    2010. szeptember 11.

    Verseny célja:

    • A szenior és hosszútávúszók (felnőtt és junior) 2010. évi nyílt országos 3 km-es hosszútávúszó bajnoki címek eldöntése.
    • Nyílt vízen, balatoni versenylehetőség biztosítása minden érdeklődő számára.

     

    Rendező:

    • a Balaton Masters Team, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség,
    • a Balatonlellei-, és a Balatonboglári Polgármesteri Hivatal.

    Versenytáv:  3 km

    Rajt: Balatonboglár, Platán strand, Hajóállomás felöli vége

    Cél: Balatonlelle, Hajóállomás melletti szabad strand közepe (Honvéd  u.28.)

    A versenyt csak akkor rendezzünk meg, ha a víz hőmérséklete megfelelő (min. 20C fokos) és nem várható nagyobb szél sem. A megrendezésről szóló döntés a verseny előtti csütörtökön (szept. 2, vagy 9.) a www.marathon.hu-n lesz olvasható.

    Vihar, nagy hullámzás, vagy 19 fokosnál hidegebb víz esetén

    tartalék időpont: 2010. szeptember 5. illetve 11. vagy 12.

    Az 1,5-1,8 m mélységű vízben kijelölt, part menti versenyt mindenkinek ajánljuk, azoknak is, akik biztonságosabbnak érzik úgy a versenyzést, ha szinte leér a lábuk.

    Nevezés:

    Előnevezés :

    • interneten: (sport@marathon.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse., ill. online:  www.marathon.hu);
    • személyesen : Kristóf Motel és Kemping ( 8220 Balatonalmádi, Véghely D. u. 8.), v.

    Nana Üdülőház portáján (Balatonlelle, Honvéd u.28.);

    • postai úton : Kristóf Motel (8221 Balatonalmádi, Pf.85.) .

    Az előnevezési lapok postára adási, illetve az internetes online nevezés végső időpontja: augusztus 31. Az előnevezettek nevezési díja csak a helyszínen fizetendő:  4000 Ft/fő.

     

    Minden előnevezett emblémázott pólót kap!