Keresés

különleges értékei

A Balatoni Bringa Körút hazánk talán legszebb tájain kanyargó kerékpárút. Különlegessége abban rejlik, hogy a 204 km akár többnapos körtúrára is lehetőséget nyújt, így néhány nap múlva rengeteg élménnyel gazdagodva térhetünk vissza kiindulási pontunkra.

A Balatoni Bringa Körúton kerékpározva számos helyen lehetőség nyílik fürdőzésre, programok megtekintésére. A tóparti településeken jó-néhány kerékpárosbarát éttermet, szálláshelyet, büfét találhatunk, ahol megpihenhetünk túránk során, illetve csillapíthatjuk éhségünket, szomjúságunkat.

A körút meglehetősen jól kerékpározható szintkülönbség szempontjából, hiszen csak néhány helyen találkozhatunk emelkedőkkel, ezért különösen ajánlott túraútvonal szeniorok és családok számára is.

A balatoni túrák útvonala jól variálható a komp illetve a kerékpárszállításra alkalmas hajó és vasúti közlekedés igénybevételével, így kisebb körök mint például Keleti-mednce, Nyugati-mednce túraútvonalakon és csillagtúrákon is bringázhatunk.

A Balaton természeti értékei, növényvilága, állatvilága, minden évszakban csodálatos látványt nyújt, melyekben kerékpár nyergében ülve gyönyörködhetünk tavasszal, nyáron de még késő ősszel is.