Keresés

Friss hírek

BALATON TROPHY Nyárbúcsúztató Családi BringaTúra  a Balaton körül

KENESE PORT a Balaton kapuja

 2014. szeptember 6-7. –szombat vasárnap

(programelőzetes)

 A szeptember 6-7-re, meghirdetett szabadidős rendezvény célja az őszi zöld utakon bringázásra történő figyelemfelhívás, a vizi-kerékpáros turizmus kapcsolatának megteremtése, egyben, és ily módon történő kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton háttértelepülései és környéke, mint kiemelt őszi, idegenforgalmi és aktív turizmus tájegység megismerésének népszerűsítése.

 Szeretettel várunk mindenkit a túránkra!

 ÚTVONAL:

 A kerékpáros túra résztvevői a kenesei Port Hotel udvarából és Keszthelyről 9.00-10.00 óra között, egyéni, illetve kiscsoportos indulással útrakelő csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt Kenesére,. illetve Keszthelyre  érkeznek a megadott útvonalakon.

Rajt és cél egyaránt a Kenesén illetve Keszthelyen

Két Útvonal:

A –Klasszikus Bringakörút: Balatonkenese - Balatonfűzfő – Balatonalmádi - Alsóörs – Csopak– Balatonfüred –Tihany - Szántód – Zamárdi - Balatonszéplak – Siófok (Szabadifürdő) Balatonvilágos - Balatonkenese.     

B –Zöld Háttér Bringakörút:  a Balatontól eltávolodó, régi római út és egyéb felfedezésre váró zöld utak.

A táv a 230 km,

 

Balatonalmádiban, Szigligeten, Csisztapusztán, Balatonlellén, Siófok-Szabadifürdőn, a résztvevők ellenőrző-frissítő ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol a rajtszámukat felírják, illetve pecsételik és frissítővel várják őket a rendezők.

 

PROGRAM:

8.00-9.50folyamatos regisztráció, nevezés, rajtszámok átvétele a túrairodán, a Kenese Port udvarán, illetve Keszthelyen a focipályánál

9.00-10.00 között rajt 20 percenként – a Kenese Port Hotel parkolójából, illetve Keszthelyen a focipályától.

Beérkezés legkésőbb 19.00 óráig Kenesére, illetve Keszthelyre másnapi a rajthelyre, ahol vasárnap20.00 órától sorsolást szervezünk, ahol a jelenlévő beérkezett túrázók ajándékokat nyerhetnek.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:

  • A rendezvényenbukósisak viselése KÖTELEZŐ!
  • A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt. Az indulók csak egészségesen és fizikailag felkészülten állhatnak rajthoz úgy, hogy a túrakiírás rendelkezéseit ismerik és betartják.
  • A túrán 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt.

SORSOLÁS és NYEREMÉNYEK:

A sorsoláson az vehet részt, aki rajtszámával személyesen megjelenik vasárnap 20.00 órakor célhelyen..

Fődíjak: gumitömlők, ingyenes részvétel a 21.Öböl-átúszáson, Köd Kupán, 2 éjszakás hétvégi üdülések balatonkenesei, siófoki, kerékpáros szálláshelyeken párok részére (étkezés nélkül),...

RENDEZŐ:

A Balaton Bike Tour Kft. és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet, és az OTT.

Társrendező: a Balatoni Víziturisztikai Egylet.

 

Regisztrálni lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:

Kenese Port Hotel, UNI Hotel, Portphole.hu, a Tihanyi Panoráma Hotel, Aktív Balaton Klaszter,  Bringaerdő Kft.

 

Zöld útakon, TE MÁR MEGKERÜLTED?

A miniszterelnök egy régi szívügyéről is szólt: bejelentette, hogy megszületett a döntés a Budapest-Balaton kerékpárút nyomvonaláról

 

Mit kínál, a hozzájuk látogató bicajosoknak a Szigliget - ciframajori Paprika Vendéglőben és Paprika Büfében a 71-es főút két oldalán a 87 kilométernél?

 

Étel-ital:

 

Az étlap összeállításában szem előtt tartjuk a frissen készült ételek utánozhatatlan ízét és azt, hogy az egészséges életmód nem zárja ki az ínyencségek szeretetét, ezért a Magyar alapanyagokból készült ételeink sorában megtalálható többek között:

 

  •  Vegyes-saláta házi készítésű szarvas-sonkával, pirítóssal
  •  Vegyes-saláta saját füstölésű balatoni halfilé-darabokkal medvehagymás joghurtos öntettel, pirítóssal
  •  Grillezett juhsajtos puliszka sültzöldségekkel, hideg zöldfűszeres joghurttal

Bővebben: Paprika Vendéglő és Paprika Büfé


 

 

Bejárható Balaton
Zöldútra hívogató

 

A Zöldutak üzenete mindenkihez, az egész emberiséghez szól. Az üzenet pedig nem más, mint hogy a FÖLD, amelyen mindnyájan élünk, egy és oszthatatlan, szerves egész, s amit vele teszünk, önmagunkkal tesszük. Amikor a somogyi dombokon-völgyeken, falvakon-városokon át kanyargó túrautakra és a rajtuk barangoló, vagy kerekező emberre gondolunk, a Zöldutaknak csak egyik oldalát látjuk. A másik, kevésbé nyilvánvaló oldala az az út, amely az egyéni kezdeményezéstől egy közösség erőfeszítésein keresztül a túraút létrejöttéig vezet. A Zöldutak üzenetének legbiztosabb hordozói épp ezért a témára fogékony helyi közösségek. Ők azok, akik rögtön megértik, hogy ez a történet róluk szól – ők maguk a Zöldutak.

Ha Te is úgy gondolod, ...hogy a mozgásszegény életvitel, az egészségtelen táplálkozás, az egyre súlyosbodó gazdasági, környezeti és energiaválságból kivezető és a hagyományos értékeket újra összekötő zöldutat nekünk magunknak, itt helyben kell megtalálnunk, akkor éppen ideje csatlakoznod a
SOMOGY- BALATON MENTI ZÖLDUTAS kezdeményezéshez!

 

Bővebben: Bejárható Balaton

A túra neve: Balaton-kerülő Szezonzáró Bringatúra (3 napos)

Időpontja:2012. október 20-23.

A Balaton-kerülő Szezonzáró Bringatúra az utolsó alkalmak egyike amely során körbebringázhatod a Balatont. Október 20-án nekivághatsz egy 3-4 napos kerékpártúrának, amellyel lezárhatod a 2012-es év kerékpáros szezonját. Ilyenkor a reggelek ugyan csípősek és a kerékpárút sem túl forgalmas, de napközben még kiváló az időjárás az egész napos bringázáshoz. A túra során a Balatoni Bringakörúton gurulva megcsodálhatod az őszi Balatont A Balaton-kerülő Szezonzáró Bringatúra a Balaton-kerülő Teljesítménypróba hetedik, egyben utolsó túrája, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgásgazdag, aktív pihenés ösztönzése.

Bővebben: Balatoni-kerülő Szezonzáró Bringatúra