Keresés

Látványosságok

Köcsi-tó tanösvény, Balatonalmádi

A Köcsi-tó partján fekvő tanösvény kialakítására a felhagyott vörös-homokkő-bánya és az egykori agyagbánya helyén kialakult bányató tájrendezése kapcsán került sor.

A tanösvény inkább egy 400 méteres tanséta, amelynek négy állomása a tó környéki természeti értékeket mutatja be, így a vörös homokkövön kialakult élővilágot is.

Köcsi tó tanösvény táblája

 

 

Vörös homokkő tanösvény, Balatonalmádi

A Városház térről indul a 6 km-es Vörös Homokkő Tanösvény, amely a várost és annak természeti értékeit mutatja be. A sétaút a vasútállomás közeléből indul és a Wesselényi-kilátót is érinti, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Kenesétől Tihanyig terjedő víztükörre.


Megállóhelyek:

1. Városház tér

2. egykori Zsák vendéglő faragott oszlopai

3. Bányapark

4. Wesselényi-kilátó

5. Gőzmozdony emlékmű

6. Szent Jobb-kápolna

7. Öreg park

8. Városháza tér

Vörös homokkő tanösvény, Balatonalmádi

Óvári kilátó, Balatonalmádi

A város fölé emelkedő Óvári kilátó is vörös kőből épült (1900 körül), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a Balaton keleti medencéjére.


Szabadon látogatható.

Óvári kilátó, Balatonalmádi

Padlásgaléria, Balatonalmádi


A Városháza padlásterén kialakított galériában rendszeresek a képzőművészeti kiállítások.
A Padlásgaléria rendezvényei, mai művészeket bemutató tárlatai (Balaton-tárlat; gyűjteményes kiállítások; a füredi művészek évente megrendezett vendégtárlatai stb.) mindig nagy népszerűségnek örvendenek.
A Padlásgaléria a városháza nyitvatartási idejében látogatható.Szent Jobb-kápolna, Balatonalmádi


A Szent Imre-templom mellett található a Szent Jobb-kápolna. Itt látható a Róth Miksa által készített, Szent Istvánt ábrázoló aranymozaik, melyet 1956 után a budai várból hoztak ide a kápolna darabjaival együtt, és itt állították fel újra.

Szabadon látogatható.

Szent Jobb Kápolna